A hétvégét egy szomorú hírrel kezdte az inXile Entertainment, közölték ugyanis, hogy késik az egyébként dobozosan is megjelenő Wasteland 2. A tervek szerint valamikor októberben jelent volna meg a várva várt folytatás, ám a munkálatok nem haladnak olyan sebességgel, mint azt szeretnék.

A fejlesztést vezető Brian Fargo a közleményében elmondta, hogy egy hónap múlva már lesz egy olyan programjuk, ami tartalmaz minden olyan lehetőséget, amit a végleges változat is, de még sok dolguk van, mielőtt késznek nyilváníthatnák a játékot -- az ütemtervhez képest mintegy hat héttel vannak elmaradva, így a végleges termék is késni fog valamennyit, ám az még nem tisztázott, hogy pontosan mennyit.

Fargo hozzátette, hogy a bétatesztelés októberben veszi kezdetét, ami tovább segíti azt, hogy a Wasteland 2 (gameplay videó) a lehető legjobb játék legyen. A rajongók egyetértenek a csapat ama meglátásával, hogy a minőség elsődleges, ennek biztosítása viszont nem olyan könnyű, ugyanis a munkálatok során egyre nagyobbra duzzadt a játék, mára elérve egy akkora méretet, amekkorával Fargo saját bevallása szerint még nem igen is dolgozott.

Wasteland 2 -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nem ismert